Taize

vr. 20 juli: Nu wij door zo'n menigte geloofsgetuigen omringd zijn, moeten ook wij de last van de zonde, waarin we steeds weer verstrikt raken, van ons afwerpen en vastberaden de wedstrijd lopen die voor ons ligt. Laten we daarbij de blik gericht houden op Jezus, de grondlegger en voltooier van ons geloof. (Heb 12:1-2)

Op 22 oktober is er weer een FRISdienst. Het thema deze keer is 'het avondmaal'. Avondmaal heeft veel te maken met beleving.Je voelt, je proeft, je deelt... veel dingen die we normaal in de kerk niet doen. In FRISdiensten proberen we ook altijd in te steken bij de beleving: met muziek, ontmoeting en door verschillende vormen te kiezen voor de dienst. U begrijpt, als we het gaan hebben over het avondmaal, dan moeten we ook het avondmaal gaan vieren, dan mogen we het avondmaal ook met elkaar gaan beleven.

Dat doen we op een hele andere manier dan normaal gesproken. We gaan de hele dienst bij elkaar aan tafel zitten om met elkaar te eten, niet alleen brood en wijn, en met elkaar te praten. En natuurlijk 'gewoon' te luisteren, te zingen en te bidden. Die laatste dingen dan wel met z'n allen hoor, er is gewoon een voorganger en natuurlijk onze eigen FRISband. Voorganger deze dienst is ds. Harmke Heuver. We hopen van harte u hier te treffen, om samen na te denken over de Maaltijd van de Heer en dit met elkaar te beleven. 

We beginnen om 11:00 in de Bethelkerk en vanaf 10:30 is er koffie/thee.

Tot zondag!

 

Kerkdiensten

 • 22-07 | 09:30 Kerkdienst
  locatie: Immanuëlkerk
  voorganger: Ds. A. Nicolai

 • 22-07 | 18:30 Zomer-zangdienst
  locatie: Bethelkerk
  voorganger: Ds. A.P. Spaa

 • 29-07 | 09:30 Kerkdienst
  locatie: Bethelkerk
  voorganger: Ds. B.A.M. Luttikhuis uit Utrecht

Alle kerkdiensten »

Kerkelijk centrum Bethelkerk

Kerkelijk centrum Bethelkerk
Groen van Prinstererlaan 2
3771 CD Barneveld
tel: 0342 - 440584
Op Google Maps 

Kerkelijk centrum Immanuëlkerk

Kerkelijk centrum Immanuëlkerk
Achterdorpstraat 5
3772 CC Barneveld
tel: 0342 - 415669
Op Google Maps 

© 2012 Protestantse Gemeente te Barneveld | Contact | Sitemap

 

De Protestantse gemeente te Barneveld is een
onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland

  Protestantse Kerk Nederland