Donderdagmiddag 2 oktober kwamen ze aan met een autobus. De, bijna 50, gasten uit MARKNEUKIRCHEN in Duitsland en ze werden ondergebracht bij gezinnen thuis. Er waren deze keer veel nieuwe gasten en gelukkig ook veel nieuwe gastgezinnen.

Het thema voor het weekend was EENHEID. Dit in verband met de hereniging van de beide Duitslanden ( val van de Muur nu 25 jaar geleden) en de fusie tot Protestantse gemeente te Barneveld van de Immanuëlkerk en de Bethelkerk. We hebben dit tot uitdrukking gebracht door het maken van pompoenen waarin de kleuren van de vlaggen van Duitsland en Nederland door elkaar verwerkt zijn.

 

Mooi ook om te zien dat de protestantse gemeente Barneveld steeds meer integreert. Bijna alle activiteiten in het gebouw vonden plaats aan de Achterdorpstraat wat voor de gasten ook weer een nieuwe ervaring was. Immers, zij waren daar nooit geweest in het verleden en ze konden nu ook goed zien wat o.a. een gevolg is van de fusie tussen onze beide gemeenten. Veel nieuwe gastgezinnen uit de voormalige Immanuëlkerk maakten het plaatje helemaal af. Ook in dit weekend zijn er in onze gemeente nieuwe wegen betreden.

Eén van de hoogtepunten was de FRIS-dienst op zaterdagavond waar het thema van het weekend: EENHEID heel goed werd beleefd. We zagen hoe vijandschap kan worden omgezet in vrede, respect voor elkaar en soms zelfs vriendschap. Verlost van een vijandbeeld ontstaat er ruimte voor normale warme menselijke verhoudingen en relaties.

’s Morgens was er al indringend en soms emotioneel gesproken over de hereniging van de beide Duitslanden en de fusie van Bethelkerk en Immanuëlkerk.

De eenheid werd zondagmorgen compleet met de lezingen uit de Bijbel en de verkondiging daarover. De scheiding van Abram en Lot en de bouw van het ijzeren gordijn en de Muur zijn beelden van het onvermogen van mensen om goed samen te leven met elkaar. Dit onvermogen wordt echter teniet gedaan door het werk van Jezus Christus. De opdracht Hem na te volgen betekent dat muren eindelijk kunnen worden gesloopt, de vrede hervonden en dat de liefde voor elkaar het wint van de vijandschap.

Deze foto van de jongeren uit Duitsland en een enkeling uit Barneveld toont aan dat het in vrede bij elkaar zijn mooier is dan de scheiding van mensen.

De gasten uit Markneukirchen zijn zondagmiddag weer vertrokken na een indrukwekkend weekend met elkaar.

Hartelijke groet,
Jan Vreeke

De foto's van het bezoek van onze partnergemeente Markneukirchen staan online!

Kerkdiensten

 • 21-10 | 10:00 Kerkdienst
  locatie: Immanuëlkerk
  voorganger: Ds. H.A. Heuver

 • 21-10 | 18:30 Themadienst
  M.m.v. band Revelation
  locatie: Bethelkerk
  voorganger: Ds. J.P.E. Breure uit Voorthuizen

 • 28-10 | 09:30 Kerkdienst
  locatie: Bethelkerk
  voorganger: Ds. A.P. Spaa

Alle kerkdiensten »

Kerkelijk centrum Bethelkerk

Kerkelijk centrum Bethelkerk
Groen van Prinstererlaan 2
3771 CD Barneveld
tel: 0342 - 440584
Op Google Maps 

Kerkelijk centrum Immanuëlkerk

Kerkelijk centrum Immanuëlkerk
Achterdorpstraat 5
3772 CC Barneveld
tel: 0342 - 415669
Op Google Maps 

© 2012 Protestantse Gemeente te Barneveld | Contact | Sitemap

 

De Protestantse gemeente te Barneveld is een
onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland

  Protestantse Kerk Nederland