VERNIEUWBOUW BERICHT 3

Nieuws van het bouwfront

Het is een tijdje stil geweest rond de vernieuwbouw van de Bethelkerk. Reden is dat ondertussen is gewerkt aan de keuze van een architect en de samenstelling van de bouwcommissie. En er is nieuws, want beide zijn klaar voor de start.

BouwVerkenningsGroep
De BouwVerkenningsGroep hebben we gevraagd een goede architect te zoeken. Zij zijn zorgvuldig te werk gegaan. Zij zijn begonnen met een groslijst van ongeveer vijftien architecten. Deze namen zijn getipt door gemeenteleden of komen uit bezoeken aan bijvoorbeeld de kerkendagen in Utrecht.
Vanuit deze groslijst zijn drie architecten geselecteerd. En deze drie zijn vervolgens bezocht, gesproken en uitgedaagd om met ideeën te komen. De leden van de BouwVerkenningsGroep Colinda Hooijer, Peter Blankestijn, Cees Leeuwis, Elly van Zijtveld en Annemieke Alewijnse hebben hier veel tijd aan besteed om zo tot de beste architect voor ons te komen. In mei hebben zij hun voorstel aan de kerkenraad gepresenteerd. En wij waren onder de indruk van de zorgvuldigheid en het vele werk. Vervolgens heeft de architect zich in juni aan de kerkenraad gepresenteerd en toen waren we het erover eens: deze moet het worden, hier gaan we mee door. We bedanken dan ook via deze weg deze mensen die in de afgelopen maanden heel veel werk hebben verzet.

Architect
Nu mag en kan ik melden dat de architectencombinatie ZOOL het gaat doen. Ook de zakelijke kant is inmiddels geregeld en zij kunnen aan de slag. ZOOL bestaat uit vier samenwerkende architecten: Victor Schölvinck, Alex Drost, Wijnand Thomassen en Willem-Alex Jansen. Zij vormen al vijf jaar een combinatie die elkaar inspireert en samenwerkt. Ze hebben allen hun eigen bureau, en werken voor ons vanuit ZOOL, hetgeen staat voor Zicht op ons land. Voor ons zijn Victor Schölvinck en Alex Drost de mensen die het gaan doen. Zij zijn mensen die de Veluwe kennen, gevoel hebben voor de kerkgemeenschap, goed kunnen samenwerken en graag vanuit de samenwerking met ons tot een goed ontwerp komen. De kerkenraad is enthousiast en we gaan met een hoge verwachting met hen samenwerken.

Bouwcommissie
Ook is de bouwcommissie samengesteld die de komende jaren de bouw, vanaf ontwerp tot oplevering gaat begeleiden. Dat zijn geworden: Aaldert van der Horst, Peter Blankestijn, Wim van Ginkel, Cees Leeuwis, Arie van der Vliet, Marianne van Lagen, Jaap van Maren, Rene Hooghiem en Adwout Groenevelt. Wilbert van Iperen gaat vanuit het predikantenteam deelnemen. Het zijn mensen die zich graag verbinden aan deze opgave voor onze kerk. We zoeken nog wel enige versterking van mensen met jonge leeftijd en vrouwen. De commissie is inmiddels twee keer bij elkaar gekomen en gaat de architect ontmoeten en plannen maken. Daarnaast zullen we de komende weken de mensen benaderen voor de klankbordgroep. Ook gaan we nu nader aan de slag met de verkoop van de Immanuelkerk, in september zullen we eerst in de kerkenraad hierover afspraken maken. Onder andere over de uitgangspunten van de verkoop om in de maanden daarna tot een keuze te komen. Met al deze zaken zullen wij u via de Samenloop en de site regelmatig op de hoogte houden.

Eppie Fokkema, voorzitter kerkenraad

 

Kerkdiensten

 • 21-10 | 10:00 Kerkdienst
  locatie: Immanuëlkerk
  voorganger: Ds. H.A. Heuver

 • 21-10 | 18:30 Themadienst
  M.m.v. band Revelation
  locatie: Bethelkerk
  voorganger: Ds. J.P.E. Breure uit Voorthuizen

 • 28-10 | 09:30 Kerkdienst
  locatie: Bethelkerk
  voorganger: Ds. A.P. Spaa

Alle kerkdiensten »

Kerkelijk centrum Bethelkerk

Kerkelijk centrum Bethelkerk
Groen van Prinstererlaan 2
3771 CD Barneveld
tel: 0342 - 440584
Op Google Maps 

Kerkelijk centrum Immanuëlkerk

Kerkelijk centrum Immanuëlkerk
Achterdorpstraat 5
3772 CC Barneveld
tel: 0342 - 415669
Op Google Maps 

© 2012 Protestantse Gemeente te Barneveld | Contact | Sitemap

 

De Protestantse gemeente te Barneveld is een
onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland

  Protestantse Kerk Nederland