Vervanging dominee Harmke Heuver

De afgelopen weken hebben we ons ingezet voor de vervanging van Harmke Heuver. Zoals u weet is Harmke in blijde verwachting. Zij gaat op 23 april met zwangerschapsverlof en hoopt half september weer terug te zijn. We zijn op zoek gegaan naar vervanging in het wijkpastoraat. En dat is gelukt.

Vanuit de kerkenraad en de gemeente zijn tips gekomen voor namen van vervangers. Met een viertal is vervolgens een gesprek gevoerd. En vanuit die gesprekken is het gelukt om een dominee te vinden. Dominee Jan Esveldt uit Amersfoort is bereid gevonden het wijkpastoraat te doen tot het einde van het zwangerschapsverlof van Harmke. En omdat Harmke de afgelopen weken toch wel deels ziek was, hebben we besloten om dit ook eerder te laten ingaan zodat de wijk van Harmke de komende weken twee dominees heeft voor het pastoraat.

Jan Esveldt was predikant bij de Vredeskerk in Nijkerk.  Begin februari heeft hij afscheid genomen vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Ook wil hij zich graag blijven inzetten met het domineeswerk. En daarom zijn we blij dat hij dit wil gaan doen in onze gemeente, eerst samen met Harmke.

Vanaf 5 maart start Jan Esveldt met het wijkpastoraat. Dat zijn de bezoeken in de wijk en ook zal hij in voorkomende gevallen begrafenissen verzorgen. Hij zal naar verwachting op de paaszondag 1 april worden voorgesteld aan de gemeente. Daarnaast zal hij in enkele diensten voorgaan op de zondagochtend. Wij zijn blij met deze benoeming, we heten Jan van harte welkom en wensen hem een plezierige tijd in onze gemeente.

Kerkdiensten

 • 26-08 | 09:30 Afscheidsdienst
  locatie: Bethelkerk
  voorganger: Ds. W.G. van Iperen

 • 26-08 | 18:30 Kerkdienst
  locatie: Bethelkerk
  voorganger: Ds. A.M. Langhout uit Oldeberkoop

 • 02-09 | 09:30 Heilig Avondmaal
  Lopende viering
  locatie: Bethelkerk
  voorganger: Ds. A. van Vliet uit Rhenen

Alle kerkdiensten »

Kerkelijk centrum Bethelkerk

Kerkelijk centrum Bethelkerk
Groen van Prinstererlaan 2
3771 CD Barneveld
tel: 0342 - 440584
Op Google Maps 

Kerkelijk centrum Immanuëlkerk

Kerkelijk centrum Immanuëlkerk
Achterdorpstraat 5
3772 CC Barneveld
tel: 0342 - 415669
Op Google Maps 

© 2012 Protestantse Gemeente te Barneveld | Contact | Sitemap

 

De Protestantse gemeente te Barneveld is een
onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland

  Protestantse Kerk Nederland